distance lag

2»

Comments

  • KeoMann
    KeoMann Member Posts: 6
    Same here - all modes fine except Distance, which is a lag fest :/
  • VanDiesel
    VanDiesel Member Posts: 1
    edited September 2022
    I created this account specifically to add my view into this topic as I, too, am having exactly the same issue.
    Lag in 'The Distance' section of the game.
    The Lag continues throughout the battle and includes lag when displaying the scores at the end of each round.
    After 'Continue' is pressed, the lag is gone.
    I estimate the lag reduces the game play to about 2 or 3 FPS. Almost unplayable.

    Phone is Motorola Moto G4 - (Cache cleared - Phone restarted - Didn't affect the issue.)

    Van Diesel

  • ATLAS-Z
    ATLAS-Z Member Posts: 6,693 ✭✭✭✭✭
    edited September 2022
    Stalker20 said:
    @zbot why don't support just play it themselves? Then they can see it isn't working properly. 

    Mine works fine, so your logic is flawed. Sorry dude. I hope it gets fixed.

    Android, Samsung Galaxy Note 10+


    #Zombrex (Neo / Horizon / Genesis / Prime / Elite) 

    Are you Lost? Alone? Looking for a killer team to have your back?
    Join ZOMBREX! We have a tiered guild structure so players of every level and ambition can find a home they fit in.
    Remember, search ZOMBREX FAMILY. 
    Our page :
    https://m.facebook.com/Zombrex2015/

    Send me a PM or message ATLAS#5063 on Discord

  • Stalker20
    Stalker20 Member Posts: 1,301 ✭✭✭✭✭
    edited September 2022
    @ATLAS-Z if they tested across a range of devices then they could probably find the issue, or actually employed beta testers to spot these things before releasing the update. Oh wait, they have a whole player base on beta test 🤣
  • xbassman
    xbassman Member Posts: 76 ✭✭✭
    Same issue.
    iOS 15.7 iPad gen 6.
  • Stalker20
    Stalker20 Member Posts: 1,301 ✭✭✭✭✭
    https://youtu.be/yUiecuaid18
    Posted here as needs sorting out. 
  • ATLAS-Z
    ATLAS-Z Member Posts: 6,693 ✭✭✭✭✭
    Stalker20 said:
    @ATLAS-Z if they tested across a range of devices then they could probably find the issue, or actually employed beta testers to spot these things before releasing the update. Oh wait, they have a whole player base on beta test 🤣

    I'll wager, if I was a betting man, that they have deadlines to meet, esp with big brother Netflix now on board. And maybe waiting for extensive beta test, finding bugs, fixing bugs, more testing etc to see if the fixes created more bugs... Maybe it s impossible to meet deadline and do all that?

    I could be way off, it's pure speculation. 


    #Zombrex (Neo / Horizon / Genesis / Prime / Elite) 

    Are you Lost? Alone? Looking for a killer team to have your back?
    Join ZOMBREX! We have a tiered guild structure so players of every level and ambition can find a home they fit in.
    Remember, search ZOMBREX FAMILY. 
    Our page :
    https://m.facebook.com/Zombrex2015/

    Send me a PM or message ATLAS#5063 on Discord

  • Rohlikzauchem
    Rohlikzauchem Member Posts: 108
    ATLAS-Z said:
    Stalker20 said:
    @ATLAS-Z if they tested across a range of devices then they could probably find the issue, or actually employed beta testers to spot these things before releasing the update. Oh wait, they have a whole player base on beta test 🤣

    I'll wager, if I was a betting man, that they have deadlines to meet, esp with big brother Netflix now on board. And maybe waiting for extensive beta test, finding bugs, fixing bugs, more testing etc to see if the fixes created more bugs... Maybe it s impossible to meet deadline and do all that?

    I could be way off, it's pure speculation. 
    No beta testing makes shorter deadlines.

    Add beta testing and move deadlines a bit further.

    Simple as that 😁

    All about will to do so.
  • ATLAS-Z
    ATLAS-Z Member Posts: 6,693 ✭✭✭✭✭
    edited September 2022
    ATLAS-Z said:
    Stalker20 said:
    @ATLAS-Z if they tested across a range of devices then they could probably find the issue, or actually employed beta testers to spot these things before releasing the update. Oh wait, they have a whole player base on beta test 🤣

    I'll wager, if I was a betting man, that they have deadlines to meet, esp with big brother Netflix now on board. And maybe waiting for extensive beta test, finding bugs, fixing bugs, more testing etc to see if the fixes created more bugs... Maybe it s impossible to meet deadline and do all that?

    I could be way off, it's pure speculation. 
    No beta testing makes shorter deadlines.

    Add beta testing and move deadlines a bit further.

    Simple as that 😁

    All about will to do so.

    Sounds simple enough to me, but maybe there's a little more to it.

    Distance problems makes no sense though... I mean... WHY?? WHAT?? Lol. 


    #Zombrex (Neo / Horizon / Genesis / Prime / Elite) 

    Are you Lost? Alone? Looking for a killer team to have your back?
    Join ZOMBREX! We have a tiered guild structure so players of every level and ambition can find a home they fit in.
    Remember, search ZOMBREX FAMILY. 
    Our page :
    https://m.facebook.com/Zombrex2015/

    Send me a PM or message ATLAS#5063 on Discord

  • ATLAS-Z
    ATLAS-Z Member Posts: 6,693 ✭✭✭✭✭
    The guy who puts the campaign tokens in the Distance maybe dropped a cheeto on his keyboard...? 



    Maybe the dropped cheeto turned a zero into a capital "O"?
    But then... Why only some devices?

    It is... Odd




    #Zombrex (Neo / Horizon / Genesis / Prime / Elite) 

    Are you Lost? Alone? Looking for a killer team to have your back?
    Join ZOMBREX! We have a tiered guild structure so players of every level and ambition can find a home they fit in.
    Remember, search ZOMBREX FAMILY. 
    Our page :
    https://m.facebook.com/Zombrex2015/

    Send me a PM or message ATLAS#5063 on Discord

  • UltraGooN1999
    UltraGooN1999 Member Posts: 3
    Lag on Distance, and when trying to file a support ticket, clicking 'help' just pushes button down so it seems to respond but nothing happens.
    5.5 update didn't fix lagging. 
    I also used the free gas plus 2xp yesterday evening. Did some 10 missions and quit trying. Today updated the game and still the same lag. Unbelievable. 
  • Rohlikzauchem
    Rohlikzauchem Member Posts: 108
    ATLAS-Z said:
    ATLAS-Z said:
    Stalker20 said:
    @ATLAS-Z if they tested across a range of devices then they could probably find the issue, or actually employed beta testers to spot these things before releasing the update. Oh wait, they have a whole player base on beta test 🤣

    I'll wager, if I was a betting man, that they have deadlines to meet, esp with big brother Netflix now on board. And maybe waiting for extensive beta test, finding bugs, fixing bugs, more testing etc to see if the fixes created more bugs... Maybe it s impossible to meet deadline and do all that?

    I could be way off, it's pure speculation. 
    No beta testing makes shorter deadlines.

    Add beta testing and move deadlines a bit further.

    Simple as that 😁

    All about will to do so.

    Sounds simple enough to me, but maybe there's a little more to it.

    Distance problems makes no sense though... I mean... WHY?? WHAT?? Lol. 
    I can answer that as well. If you lack beta testing then you must do emergency repairs asap coz community gets angry otherway. If you do anything asap you probably overlook few things that will eventualy add up and grow into new problem.

    Sacrifice one develepment cycle to sort things for future revenue is way to go.
  • Dra
    Dra Member Posts: 5
    Android user here - The distance is still lagging as crazy for me.. I hope that the challenge won't be like this when it starts.
  • Singer01
    Singer01 Member Posts: 75 ✭✭✭
    Ticket sent, waiting on usual BOT reply  ;)
    Did all the usual crap they say to do, but still no change..
    Luckily I persevered and completed the Distance. It only took 8hrs..
    I am wondering if this lag issue also has something to do with some people losing their accounts and can't get them back..
    I would rather have the lag than lose my account..
    Leader of STALKERS_CAMP
    Level 78
    Its STINGER01 not Singer01 lol
  • m4s
    m4s Member Posts: 682 ✭✭✭✭✭
    One Question - LAG only in HARD MODE?
    The Expendables - Polska gildia
  • m4s
    m4s Member Posts: 682 ✭✭✭✭✭
    My Guildmate choose HARD mode... Effect ... Lag!
    @Fluxxx @Lexia try focus on HARD mode for find bug
    The Expendables - Polska gildia
  • Killdozer187_
    Killdozer187_ Member Posts: 920 ✭✭✭✭✭
    Frame drops, glitches, lag, it's pretty much unplayable. Had it in the distance yesterday as well. Hopefully the next update to fix the update to fix the other update makes it better 😑
  • Killdozer187_
    Killdozer187_ Member Posts: 920 ✭✭✭✭✭
    m4s said:
    One Question - LAG only in HARD MODE?
    I had it in nightmare 
  • Adamski316
    Adamski316 Member Posts: 87 ✭✭✭
    Well@m4s Hard mode for me
  • ATLAS-Z
    ATLAS-Z Member Posts: 6,693 ✭✭✭✭✭
    Well@m4s Hard mode for me

    Heh heh... Why do I feel my inner Beavis and Butthead coming out? Heh heh... You said hard mode. Heh. 


    #Zombrex (Neo / Horizon / Genesis / Prime / Elite) 

    Are you Lost? Alone? Looking for a killer team to have your back?
    Join ZOMBREX! We have a tiered guild structure so players of every level and ambition can find a home they fit in.
    Remember, search ZOMBREX FAMILY. 
    Our page :
    https://m.facebook.com/Zombrex2015/

    Send me a PM or message ATLAS#5063 on Discord

  • louise123
    louise123 Member Posts: 1
    Having same issue had to stop playing distance..
  • Lexia
    Lexia Member Posts: 1,179 ✭✭✭✭✭
    As shared in previous conversations, the team has and is already looking into some performance related issues, so let's see what we will be able to get together and published later.

    Out of curiosity, has anyone checked if there is a difference in performance if you change from the game settings some of the visual aspects? eg. Changing Frame Rate from 60 to 30? Or possibly turning off Blood & Gore and/or Tactical Grid? Any change in the performance trying out these setting changes?
  • maylifebe
    maylifebe Member Posts: 58 ✭✭✭
    edited September 2022
    I think the issue is a graphical rendering one and has to do with the red fog/smoke that appears in later missions in The Distance, or wherever else this effect occurs. This effect does not load in BlueStacks and you get no lag but instead, you see black blocks everywhere and you can't see where to go. I realized this when I switched to my phone; I saw the red smoke/fog but now the game ran very slowly. I think if you turn off this effect or offer a toggle option in the settings to turn it on/off, it would alleviate the situation for players with lag issues.
    Also, in The Distance, Hard mode, this lag/black block artefact only appears later, at like level 15 or 16.

  • Lexia
    Lexia Member Posts: 1,179 ✭✭✭✭✭
    Thank you @maylifebe we are aware of that, just curious to know if in the current state these setting changes help :smile: 
  • Adamski316
    Adamski316 Member Posts: 87 ✭✭✭
    @Lexia Changing Frame rate 60 to 30 makes no difference in my case
  • Stalker20
    Stalker20 Member Posts: 1,301 ✭✭✭✭✭
    @Lexia I videoed season mission 9a 5 which is also lagging and tried those options, no better.
    https://youtu.be/EVbldBi0Pgw
  • Lexia
    Lexia Member Posts: 1,179 ✭✭✭✭✭
    Just in case mentioning here as well that 5.5.1 optional update has been released that should hopefully sort out the ongoing performance issues (incl. lagging). Please update when you can, and feel free to share anything you might notice after that :smile:

    https://forums.nextgames.com/walkingdead/discussion/51076/5-5-1-optional-update-3-10-2022
  • Stalker20
    Stalker20 Member Posts: 1,301 ✭✭✭✭✭
    Updated and pleased to confirm that I tested season mission 9a 5 and it worked perfectly. 
  • Annette578
    Annette578 Member Posts: 479 ✭✭✭✭
    I just updated 5.5.1 earlier,  it DID fix The Distance lagging. I use Android Galaxy tablet. THANK GOODNESS!  
  • Adamski316
    Adamski316 Member Posts: 87 ✭✭✭
    Issue solved